Genombrott/Läpimurto konsert 9.10. kl 19

Kulturcentrum Holken, Ingå fre 9.10.2020 kl. 19.00
GENOMBROTT

”Kvintetterna som komponerades av Beethoven och Vaughan Williams när de var 26 år gamla och i början av sina karriärer är magnetiserande ungdomsarbeten från framtida världsstjärnor! Missy Mazzolis, ”millenium-generationens Mozart”, rörande ”Still Life with Avalanche” hör till den unga amerikanska kompositörens genombrottsverk.”

Program:
Ludwig van Beethoven: Kvintett för piano och blåsinstrument Ess-dur op.16
Missy Mazzoli: Still Life with Avalanche (2008)
Ralph Vaughan Williams: Kvintett D-dur för klarinett, valthorn och pianotrio

Konserten tar cirka 70 minuter. Ingen paus.
Kulturcentrum Holken, Ingarskilavägen 14, 10120 Täkter

Biljetter: 15 €/20 € i förväg NetTicket.fi, https://www.netticket.fi/information_plays.php?info_id=16249,  vid dörren 25 € för alla (inkl. serviceavgift 2 €/biljett)

LÄPIMURTO!

Kulttuurikeskus Holken pe 9.10.2020 klo 19.00

Lohjan kaupunginorkesterin Läpimurto –konsertissa torstaina 8.10. Lohjalla ja perjantaina 9.10. Inkoossa kuulemme Beethovenia, Mazzolia ja Williamsia. Teoksista on kirjoitettu mm. ”Uransa alussa olleiden Beethovenin ja Vaughan Williamsin 26-vuotiaina säveltämät kvintetot ovat riemastuttavia nuoruudentöitä tulevilta maailmantähdiltä!” ja ”Milleniaalin Mozartin” Missy Mazzolin koskettava ”Still Life with Avalanche” kuuluu nuoren yhdysvaltalaisen säveltäjän läpimurtoteoksiin,”

Illan solisti pianisti Emil Holmström on tullut tunnetuksi musiikin moniottelijana. Häntä voi kuulla mitä erilaisimmissa yhteyksissä isoista konserttitaloista hämäriin UG-iltamiin. Häntä ohjaa tietoisuus siitä, että mikään traditio ei pysy hengissä, ellei sitä taukoamatta arvioi uudelleen ja pyri luomaan uutta. Holmström on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina ympäri Eurooppaa, Amerikoissa, Japanissa ja Australiassa.

Emil Holmström, piano

Jukka Untamala, viulu/liidaus

Jukka Tyrväinen, sello

Mari Kunnari, huilu

Keijo Silventoinen, oboe

Eero Toikka, fagotti

Tuomas Harri, käyrätorvi

Tuomo Lassila, lyömäsoittimet

”Uransa alussa olleiden Beethovenin ja Vaughan Williamsin 26-vuotiaina säveltämät kvintetot ovat riemastuttavia nuoruudentöitä tulevilta maailmantähdiltä! ”Milleniaalin Mozartin” Missy Mazzolin koskettava ”Still Life with Avalanche” kuuluu nuoren yhdysvaltalaisen säveltäjän läpimurtoteoksiin,”

ohjelma:
Ludwig van Beethoven: Kvintetto pianolle ja puhaltimille, Es-duuri op.16
Missy Mazzoli: Still Life with Avalanche (2008)
Ralph Vaughan Williams: Kvintetto D-duuri klarinetille, käyrätorvelle ja pianotriolle

Konsertin kesto n. 70 min. Konsertissa ei ole väliaikaa.

 

 

Liput: 15€/20€ ennakkoon NetTicket.fi, https://www.netticket.fi/information_plays.php?info_id=16249, ovelta 25€ kaikille (sis. palvelumaksun 2€/lippu)

 

Beethovenin Es-duuri-kvintetto pianolle ja puhaltimille on hieno 26-vuotiaan säveltäjän kamarimusiikkiteos. Se alkaa pitkähköllä grave-johdannolla fanfaareineen ja lähtee sitten etenemään valoisilla teemoilla ja jokaista instrumenttia tasapuolisesti käyttäen. Kuulija seuraa kiinnostuneena teoksen elävää ja monipuolista materiaalia. Kvintetolla on joitakin yhtymäkohtia Mozartin musiikkiin. Esimerkiksi hidas osa muistuttaa jossain määrin Don Giovannin Batti Batti -aariaa. Viimeinen osa on vauhdikas metsästysfinaali.

Yhdysvaltalainen säveltäjä ja pianisti Missy Mazzoli (1980–) on menestynyt ooppera-, elokuva-, orkesteri- ja kamarimusiikin saralla ja hänen teoksiaan esitetään nykyään ympäri maailmaa. Hän on saanut oopperatilauksia merkittäviltä oopperataloilta. Mazzoli on opiskellut Yhdysvalloissa ja Alankomaissa sekä opettanut muun muassa New Yorkin yliopistossa ja Mannes College of Musicissa. Still Life with Avalanche (2008) on omistettu Eighth Blackbird -yhtyeelle, jonka levytys sai Grammy-palkinnon 2012. Lyömäsoittajan osuus on erityisen vaativa. Säveltäjän sanojen mukaan teos on ”kasa melodioita vapaassa pudotuksessa”, josta muodostuu outo, kiehtova ja elävä äänimaisema. Taustana on Mazzolin Blue Mountain Centerin viehättävässä taiteilijaresidenssissä New Yorkissa saama puhelinsoitto serkkunsa kuolemasta. Teoksessa voi kuulla uutisen aiheuttaman shokin. Kaaoksessakin voi kuitenkin löytyä kauneutta ja kauneudessa kaaosta.

Brittiläinen Ralph Vaughan Williams oli varsin tuottelias säveltäjä, jonka teosluetteloon kuuluu muun muassa yhdeksän sinfoniaa, konserttoja, viisi oopperaa, orkesteriteoksia sekä kamari- ja elokuvamusiikkia. Hän opiskeli Lontoon Royal College of Musicissa ja Cambridgen Trinity Collegessa sekä Max Bruchin ja Maurice Ravelin johdolla. D-duuri-kvintetto on nuoren 26-vuotiaan säveltäjän valoisa ja hieman rönsyilevä teos, joka on saanut innoitusta Brahmsin kamarimusiikista. Teos esitettiin ensi kerran vuonna 1901 ja sen jälkeen se jäi lähes sadan vuoden ajaksi unholaan. Vihdoin Faber julkaisi kvinteton ja teos esitettiin 2001. Sen jälkeen kvintettoa on soitettu Iso-Britannian ohella eri puolilla maailmaa.

OHJEET KORONAPANDEMIAN EHKÄISEMISEKSI LOHJAN KAUPUNGINORKESTERIN TILAISUUKSISSA

  • Lohjan kaupunginorkesterin tilaisuuksissa noudatetaan 1-2 metrin turvaväliä. Yleisön istumapaikat on numeroitu ja laitettu myyntiin siten, että turvaväli toteutuu. Lippuun merkittyjä paikkoja tulee noudattaa.
  • Jonotustilanteiden välttämiseksi orkesterin konserteissa ei ole väliaikoja.
  • Kädet pestään wc-tiloissa tai desifioidaan heti tilaisuuteen saavuttaessa sekä sen jälkeen.
  • Lipun oston yhteydessä kerätään asiakkaiden yhteystiedot mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi.
  • Tilaisuuteen ei saa osallistua oireisena. Mikäli olet ostanut lipun ja saat sen jälkeen oireita, ota yhteyttä orkesteri@lohja.fi, niin saat ohjeet lipun palautukseen tai siirtoon.
  • Katsomon ovet avataan tuntia ennen konserttia. Yleisön toivotaan siirtyvän omalle istumapaikalleen heti käsienpesun jälkeen.
  • Jonojen välttämiseksi katsomosta poistutaan rivi kerrallaan siten, että takarivissä istuvat poistuvat ensimmäisenä ja sen jälkeen rivi kerrallaan.
  • Jonotustilanteissa pidetään 1-2 metrin turvavälit.
  • Jos aivastat tai yskit, suojaa suu kertakäyttönenäliinalla tai tarvittaessa kyynärtaipeella.
  • Henkilökunta neuvoo ja opastaa sekä valvoo ohjeiden noudattamista.

Pidetään yhdessä konserttielämys turvallisena!