Kirpputoritapahtuma ja huutokauppa Holkenilla Tähtelässä 27.5.

Kirpputoritapahtuma ja huutokauppa Holkenilla Tähtelässä 27.5.

Tervetuloa tekemään löytöjä ja nauttimaan rennosta taiteellisesta kierrätyshenkisestä tunnelmasta 27.5. klo 10-16 Holkenin juhlataloon. Osoite on Ingarskilantie 14, 10120, Tähtelä. Holkenin  pihan sirkusteltan ja vanhan kansakoulurakennuksen valloittaa iloinen kesäinen tapahtuma ja monenmoiset  aktiviteetit.

Talon isäntä sirkusklovni prof. Bluffo on vauhdissa kierrätyshenkisten muusikkokavereidensa kanssa. Sirkusteltan RosKabaree-esityksessä musisoidaan yhdessä romurokkisoittimilla, ihmetellään klovneriaa ja taikatemppuja. Esitystä ennen kannattaa osallistua  kierrätyssoitin -työpajaan romumuusikko Veli-Matti Kunnarin opastuksella. Työpajassa askarrellaan myös rytmisoittimia, joiden kanssa lapset voivat osallistua rytmiseen iloitteluun RosKabaree-esityksessä.

Teltan huutokaupassa meklarina häärää huutokaupparuhtinas. Myynnissä on Assi Koiviston lahjoittamia Mauno jna Tellervo Koiviston hatut, aamukahviastiat, viinilasit ja tietenkin Maunon saappaat sekä muiden paikallisten asukkaiden aarteita, kuten esimerkiksi saksalainen 12 hengen astiasto, kemiallinen vessa, tauluja ja vanhoja pulpetteja sekä huutokaupparuhtinaan antiikkihuonekaluja ja -lamppuja.


 

Iltapäivän linnunpelätti-työpajassa tehdään biologi-taiteilija Johanna Kolehmaisen kanssa hassuja mutta hyvinkin pelottavia linnunpelättejä. Jos nurkistasi löytyy vanha sulkapallomaila, puhjennut pallo ja sukkahousuja, ota mukaan työpajaan, niin annetaan niille uusi tärkeä pelotustehtävä.

Holkenin verannalla on biologi-taiteilija Jaana Tikkasen Muovia- ikuisesti? Plast – evigt? –näyttely. Näyttely esittelee 60-70-lukujen muovipakkauksia, jotka ovat löytyneet Pinjaisten vanhan aseman pihan perältä, maan alta, sen aikaiselta kaatopaikalta. Uskomattoman hyväkuntoisia ja sileitä viisikymppisiä!

Kierrätys on parhammillaan tavaroiden vaihtamista! Vaihda lelusi lelujen vaihtotorilla aidossa sirkusvaunussa. Inkoon-Siuntion ympäristöyhdistys järjestää kasvien vaihtotorin, joten ota mukaan jakamasi perennat ja yllätä itsesi uudella kasvituttavuudella. Lisäksi yhdistys antaa lajitteluvinkkejä, jos roskien lajittelu kotona tuntuu monimutkaiselta ja vaikealta.

Holkenin sinisestä salongista löytyy kahvila, josta saa ostaa herkullista talon keittoa, pientä suolaista ja makeaa sekä juomia. Pihalla Holkenin kansainväliset nuoret työleiriläiset paistavat makkaraa ja vohveleita. Mitä Hong Kongissa syödään, tule ottamaan selvää! Työleiriläisten kanssa kannattaa tulla juttelemaan kauempaakin.

Paikalla on myös yli 30 paikallista kirpputorimyyjää.

Tapahtuman järjestävät Tähtelän kyläyhdistys, Inkoon-Siuntion ympäristöyhdistys ja Voimaa Ilosta ry. Tuo ylimääräiset tavarasi huutokauppaan tai tule myymään tavaroitasi itse tapahtumaan. Lisätietoja:  maria@juhlataloholken.fi, www.juhlataloholken.fi,  040-7654 599

Holken – iloisia kohtaamisia jo vuodesta 1886!

Vastaa